De fotograaf in beeld

Drijfveren

Per ongeluk ben ik in 2012 begonnen met studeren aan de Fotoacademie. Een lang verhaal kort samengevat: ik  wilde gewoon goed leren fotograferen. Dat deze opleiding veel meer dan dat inhoudt, daar kwam ik pas gedurende het eerste jaar achter. Je wordt tijdens de studie gestimuleerd om te gaan onderzoeken wat je drijfveren en interesses in de fotografie zijn en zo je eigenheid te vinden.

Nieuwsgierig

Ik fotografeer uit nieuwsgierigheid. Op avontuur met mijn camera zoek ik naar mensen in voor mij onbekende sociale groepen. Er is iets wat deze mensen delen en tot een groep maakt en daar ben ik nieuwsgierig naar. Wat ik dan erg leuk vind is om even deel uit te mogen maken van zo’n groep en van dichtbij te zien en voelen wat het is dat hen verbindt.

Eind 2015 ben ik afgestudeerd, zie Bar Brothers Groningen in mijn portfolio, mijn afstudeerwerk.

Met Jolanda Kleij Fotografie richt ik mij vooral op portret- en bedrijfsfotografie, waarin ik het directe en nauwe contact met iemand zoek om tot een mooi resultaat te komen. Mijn 30 jaar werkervaring in de gezondheidszorg, met daarin steeds weer intensief contact met patienten, helpt mij om snel tot de kern te kunnen komen bij iemand; een vaardigheid die ik in de fotografie goed kan gebruiken.